Για τη διαμονή σας στις επόμενες διακοπές σας κάντε απευθείας κράτηση μέσω του oskars.gr! Εξοικονομήστε χρήματα!

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Kefalonia Info - Accommodation - Studios - Apartments - Restaurant - Pool Bar

Image

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί με πολλά όμορφα και αντιφατικά μέρη που γοητεύουν τον επισκέπτη.Κάτω από το επιβλητικό βουνό Αίνος με τα μοναδικά πεύκα, οι μαγευτικές ακτές του νησιού απλώνονται με χρυσές αμμουδιές που μένουν αξέχαστες σε όσους τις επισκέπτονται.

Το πυκνό οδικό δίκτυο που σχεδιάστηκε την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας επιτρέπει στον ταξιδιώτη να γνωρίσει το νησί. Η ποικιλία και η εναλλαγή του τοπίου, με την πλούσια βλάστηση και την άγρια ομορφιά εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.
Παλιό κεφαλονίτικο σπίτι
Οι πόλεις και τα χωριά ζωντάνεψαν και πάλι μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953 που είχε ισοπεδώσει τα πάντα. Στο βορειότερο παρελθόν της, οι παλαιότεροι οικισμοί έχουν αντέξει τη μανία του σεισμού, επομένως το παρελθόν ενώνεται με το παρόν. Κτίρια σπάνιας αρχιτεκτονικής δείχνουν την ομορφιά μιας άλλης εποχής. Για να ανακαλύψει κανείς όλα αυτά τα παράξενα και όμορφα σημεία, θα πρέπει να ξέρει ποια μέρη να επισκεφθεί, πού να δοκιμάσει το νόστιμο κεφαλονίτικο φαγητό, πού να διασκεδάσει και τι να αγοράσει από τα όμορφα καταστήματα του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και δημόσιες γιορτές λαμβάνουν χώρα σε διάφορα χωριά του νησιού. Στο Αργοστόλι, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις του Κεφαλονίτικου Ερασιτεχνικού Θεάτρου, οι οποίες είναι αρκετά αξιόλογες. Σημαντικό είναι επίσης το Μουσικό Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου. Χορωδίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης παρουσιάζουν ένα μοναδικό θέαμα.
Το χωριό της Άσσου
Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης τα δημόσια γλέντια μας, τα οποία θα σας διασκεδάσουν με το κεφαλονίτικο κέφι και τους τοπικούς μας χορούς. Αρχικά, ξεκινάμε με το δημόσιο πανηγύρι του Αγίου Ηλία στις 20 Ιουλίου στα Ραζάτα. Στη συνέχεια, ακολουθεί η δημόσια πανήγυρη της Αγίας Άννας στα Λακύθρα στις 25 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου στο Ξεριζωμένο και του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου στα Κοντογουράτα. Στις 11 Αυγούστου, έχουμε τη δημόσια γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα σε μια μικρή εκκλησία που μοιάζει με μαρκίζα στα Κουρουκλάτα.
Ακολουθεί η μεγάλη δημόσια γιορτή της Παναγίας στις 15 Αυγούστου με τα παράξενα φιδάκια στο Μαρκόπουλο και του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου. Στις 19 και 20 Αυγούστου μπορείτε να διασκεδάσετε και να μεθύσετε με το εξαιρετικό κρασί , στη γιορτή του κρασιού που γίνεται στα Φραγκάτα. Στη συνέχεια, ακολουθεί η δημόσια γιορτή της Παναγίας της Λαμίας στις 8 Σεπτεμβρίου στα Διλινάτα. Την ίδια μέρα είναι το δημόσιο πανηγύρι της Παναγίας της Πλατυτέρας στο πολύχρωμο μοναστήρι της Παλιόχερου στην Έρισο. Και κλείνουμε με τη δημόσια πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου στις 20 Οκτωβρίου.
Πολύχρωμο σπίτι

Εστιατόριο

Πληροφορίες

Γύρος του φαναριού, Λάσση, Κεφαλονιά

Τηλ: (+30) 26710 23438

Email: info@oskars.gr

Ακολουθήστε μας

Oskars Restaurant Apartments Lassi Kefalonia

Επιλέξτε τη γλώσσα σας