Για τη διαμονή σας στις επόμενες διακοπές σας κάντε απευθείας κράτηση μέσω του oskars.gr! Εξοικονομήστε χρήματα!

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Kefalonia Info - Accommodation - Studios - Apartments - Restaurant - Pool Bar

Φανάρι Λάσση

Λάσση - Χάρτες


Η Λάσση είναι το κύριο θέρετρο διακοπών στο νησί και το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα, το Αργοστόλι. Καλά ξενοδοχεία, διαμερίσματα/στούντιο, πολλά εστιατόρια/ταβέρνες/μπαρ και όμορφες αμμώδεις παραλίες το κάνουν πολύ δημοφιλές στους τουρίστες. Η κεντρική του θέση στο νησί το καθιστά
ιδανικό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση της Κεφαλονιάς. Η ίδια η Λάσση, ωστόσο, έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος.


 
Πλατύς Γιαλός

Οι παραλίες τις Λάσσης


Αυτές είναι μονο μερικές από τις παραλίες που μπορείτε να βρείτε στην Λάσση
Μακρής Γιαλός
Φανάρι
Mediterranee
Γραδάκια
Καλάμια
Παλιοσταφίδα
Τουρκοπόδαρο
Φάρος Αγίων Θεωδόρων
Η Λάσση, ωστόσο, έχει πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Το μικρό εκκλησάκι και η σπηλιά του Αγίου Γερασίμου, του πολιούχου του νησιού, ο οποίος έζησε εδώ ως ερημίτης για έξι χρόνια, βρίσκεται στην ανηφόρα από τον κεντρικό δρόμο. Ο γραφικός παραλιακός δρόμος Φανάρι - Αργοστόλι ξεκινά από τη Λάσση και προσφέρει όμορφη θέα, μικρούς απομονωμένους όρμους και φιλόξενα αναψυκτικά στο καφέ-μπαρ Oskars, όπου μπορείτε να φωτογραφίσετε τις χελώνες. Από εδώ μπορείτε να κάνετε μια σύντομη βόλτα πάνω από το λόφο προς το Αργοστόλι, περνώντας από τις δύο εκκλησίες του Αγίου Γερασίμου και του Αγίου Θανάση στο δρόμο. Στην κορυφή θα έχετε πανοραμική θέα του κόλπου, του Αργοστολίου, του Ληξουρίου, του νησιού της Βαρδιανής (νησί των λαγών) και ολόκληρης της Λάσσης. Το μονοπάτι της κορυφογραμμής στα αριστερά σας φέρνει στο ιταλικό μνημείο.
Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου θα δείτε τον υπέροχο φάρο των Αγίων Θεοδώρων και τον υδροτροχό Καταβόθρες με το παράξενο φαινόμενο. Θα περάσετε από τον χώρο που είναι αφιερωμένος στη μνήμη των Ιταλών στρατιωτών και αξιωματικών που υπηρέτησαν στο νησί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια πλάκα σηματοδοτεί τον τάφο 136 ανδρών της Μεραρχίας Acqui που εκτελέστηκαν εδώ από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο του 1943. Το ιταλικό μνημείο σημειώνεται στο λόφο από εδώ. Αυτός ο περίπατος από τη Λάσση στο Αργοστόλι θα σας δώσει πολλά να δείτε και πολλά να σκεφτείτε, ενώ το βράδυ προσφέρει τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.
Καταβόθρες

Αξιοθέατα της Λάσσης

Τουριστικός χάρτης Λάσσης
Οδηγός της περιοχής Λάσση

Εστιατόριο

Πληροφορίες

Γύρος του φαναριού, Λάσση, Κεφαλονιά

Τηλ: (+30) 26710 23438

Email: info@oskars.gr

Ακολουθήστε μας

Oskars Restaurant Apartments Lassi Kefalonia

Επιλέξτε τη γλώσσα σας