Για τη διαμονή σας στις επόμενες διακοπές σας κάντε απευθείας κράτηση μέσω του oskars.gr! Εξοικονομήστε χρήματα!
KEFALONIA TOURIST GUIDE     +30 26710 23438   info@oskars.gr

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

OSKARS COMPLEX | KEFALONIA INFO | WWW.OSKARS.GR
Accommodation - Studios - Rooms Apartments - Restaurant - Pool Bar

Αίνος

Τώρα είναι η σειρά σας να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, που βρίσκεται στο οροπέδιο των Ομαλών. Φεύγετε από το Αργοστόλι διασχίζοντας τη γέφυρα. Ανηφορίζετε προς τα δεξιά και φτάνετε στο χωριό Ραζάτα. Εδώ, στα δεξιά υπάρχει ένας χωματόδρομος που οδηγεί σε κάποια Κυκλώπεια Τείχη. Μπορείτε να κοιτάξετε προσεκτικά και να συνεχίσετε την πορεία σας κατά μήκος του ανηφορικού δρόμου προς τον Άγιο Γεράσιμο. Σε αυτό το σημείο, η θέα είναι συναρπαστική καθώς το Αργοστόλι και το Ληξούρι απλώνονται πίσω σας.

Πριν φτάσετε στα Ομαλά, περνάτε μέσα από πολύ καταπράσινους αμπελώνες με τα κεφαλονίτικα σταφύλια από τα οποία φτιάχνεται το περίφημο κρασί του νησιού. Έρχεστε στο χωριό Φραγκάτα και Βαλσαμάτα, περνάτε μέσα από τον κάμπο των σαράντα πηγών και φτάνετε στη Μονή Αγίου Γερασίμου. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Ο μοναχός Γεράσιμος Νοταράς, από τα Τρίκαλα της επαρχίας Κορίνθου, έζησε και έκανε ασκητική ζωή εδώ, μέχρι το θάνατό του. Είναι ο θαυματουργός πολιούχος του νησιού μας. Χιλιάδες επισκέπτες προσκυνούν τα λείψανα του Αγίου Γερασίμου. Τα λείψανα αυτά βρίσκονται στη νέα εκκλησία που χτίστηκε μετά το σεισμό του 1953. Η γιορτή του γιορτάζεται στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου και τότε γίνεται μεγάλη λιτανεία. Τώρα, ανεβείτε ξανά στον κεντρικό δρόμο και συνεχίστε την πορεία σας προς τη Σάμη.

Οι συνεχείς ανηφορικές στροφές του δρόμου θα σας οδηγήσουν πρώτα στο ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς, τον Αίνο ή Μόντε Νέρο, όπως το αποκαλούσαν οι Βενετοί. Προχωρώντας προς την κορυφή, περνάτε μέσα από πολύ καταπράσινα δάση που αποτελούνται από κεφαλονίτικα έλατα. Πρόκειται για ένα μοναδικό είδος ελάτης στον κόσμο. Από εδώ η θέα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όλο το νησί απλώνεται στα πόδια σας και μακριά, στον ορίζοντα, διακρίνετε τα βουνά της Ιθάκης και της Πελοποννήσου. Αξίζει να δείτε την ανατολή του ήλιου. 

Πληροφορίες

Γύρος του φαναριού, Λάσση, Κεφαλονιά

Τηλ: (+30) 26710 23438

Email: info@oskars.gr

Ακολουθήστε μας

Oskars Restaurant Apartments Lassi Kefalonia

Επιλέξτε τη γλώσσα σας